Mastolovi i odvodi

Tekući bakterijsko-enzimski preparat, koncentrat. Razrjeđuje se s običnom vodom u omjeru 1:19 i tako primjenjuje. Dozira se u odvode, mastolove, šahtove, crpne stanice i sl. Razgrađuje masnoće (animalne i biljne), te vraća protok cijevima i reducira pražnjenja mastolova i do 4x.

Tekuća komponenta je biološki surfaktant koji djeluje trenutno na neugodne mirise i naslage u cijevima. Korisnici su  brojni restorani i hoteli, te privatna kućanstva …

Reducira masnu kapu i razgrađuje nataložene tvari na dnu Vašeg mastolova. U tom procesu izvlači sumpor iz organskih spojeva koji koristi za izgradnju vlastitih novih stanica i reprodukciju.

Taj sumpor bi inače prešao u H2S (sumporovodik) a to je svima dobro poznati – SMRAD. On je pak topiv u vodi pa nastaje H2SO4 – sumporna kiselina a ona čini agresiju na sve metalno uključujući i opremu kao što su pumpe i dr

Slika 1. Početak apliciranja (difuzor i aerator)

Slika 2. Mjesec dana nakon početka korištenja PROTOX-a

Potrošnja i doziranja

Ovisi o veličini cijevi, mastolova i količini deponiranih masnoća ali najbolja su doziranja češća – od jednom dnevno do jednom tjedno a količine se kreću od litre do 5 litara mjesečno ovisno o potrošaču i količini proizvedenih masnoća.