Septičke jame nisu više problem !!!

“U roku 48 h nestaje neugodnih mirisa, a kroz 10 dana već se počinju vidjeti prvi znaci razgradnje krutoga prema tekućem……”

(Uvjet za dobivanje rezultata je poštivanje pravilnog doziranja)

Pojašnjenje funkcioniranja septičke jame:

Ako spadate u veliku većinu ljudi koja zna samo čemu služi, ali ne i kako funkcionira septička jama, onda će Vam ovaj uvod dobro doći. U urbanim sredinama postoji kanalizacija koja odnosi kućanske otpadne vode, ravno na gradske komunalne pročišćivače. U sredinama koje nemaju kanalizaciju ili jednostavno nisu spojeni na kanalizacione cijevi, kućanske otpadne vode prihvaćaju septičke jame. U tom slučaju one zamjenjuju i kanalizacijske cijevi i pročišćivače. Najpoznatiji rječnici  stranih rječi objašnjavaju pojam septičke jame na slijedeći način: “To je jama u kojoj se organska materija razgrađuje uz pomoć bakterija.”

Kada bi mogli zaviriti u septičku jamu, vidjeli bi tri sloja. Sloj na vrhu nazivamo “scum” ili hrvatski; otpad koji se sastoji od masnoća i sličnih organskih nakupina. Srednji sloj nazivamo “effluent” odnosno tekućina koja je dovoljno pročišćena da napusti septičku jamu i završi u drenažnom polju. Donji sloj ili “sludge”, čine anorganske ili inertne krutine, te nus-produkti bakterijske razgradnje, koje tonu na dno.

Zašto koristiti SK3 Septik?

To je najkraće rečeno – najjednostavniji i najjeftiniji način čuvanja vlastitog septičkog sistema.

Inicijalno doziranje SK3 (početak korištenja):

Vraća prirodan sustav u funkciju

Umnogostručuje prirodnu biološku aktivnost

Doza daljnjeg   mjesečnog održavanja učinit će slijedeće:

Čuvati efikasnost i aktivnost

Štititi od mogućih hitnih intervencija

Čuvati novce od eventualnog ispumpavanja

SK3 Septik je bezopasan kad se koristi kako je propisano.Preparat je totalno prirodan, ekološki, ne sadrži korozivne kemikalije, kaustične ili kisele, i nije riskantan za uporabu. Neće naškoditi plastici, metalu  keramici i sl. Materijalima od kojih se sastoje odvodi i odvodne cijevi.

Jednostavno održavanje septičke jame

Kad dobro funkcionira, Vaš septički sistem ragraditi će, emulzirati i deodorizirati sve kućanske organske otpadne vode. Upravo zato što je taj proces prirodan i čisto biološki, vrlo se lako naruši, pa zakaže. Uzrok su kemikalije, i agresivni čistaći koje u zadnje vrijeme koristimo.

Neki najčešći faktori koji su uzrok za ometanje prirodnog procesa razgradnje:

– Prekomjerno korištenje dezinficijensa

– Prekomjerno korištenje izbjeljivača

– Prekomjerno korištenje deterdženata

– Vrlo hladni ili vrlo topli uvjeti  Ti faktori ubijaju mikroorganizme koji imaju funkciju razgradnje organskog otpada u septičkoj jami. SK3 Septik nadopunjuje i opskrbljuje septičku jamu sa nezamjenjivim bakterijskim kulturama i omogućuje daljnji prirodan tok razgradnje.

Jednostavan i lagan za uporabu

Upotreba SK3 je veoma jednostavna… Samo ubacite prethodno priređenu i spakiranu dozu u WC školjku ili direktno u jamu. Plastična vrećica otapa se istog trena u vodi a Vi imate čisto i bezbrižno rukovanje. Bez brige – bez muke – bez napora!

Skladištenje:

NE SMRZAVATI! Pohraniti na suho, prohladno mjesto. Ne udisati prašinu i izbjegavati pretjerani kožni kontakt. Za više informacija pogledati atest      (MSDS).

Sve kućanske otpadne vode prolaze kroz septičku jamu. Pravilno funkcioniranje jame bitno je za zdravlje, očuvanje vrijednosti vlastitog zemljišta, te ekologiju. Mala briga za vlastiti septički sustav poštedjet će Vas od glavobolja koje zadaju loši septički sustavi.

Instrukcije za aplikaciju:

Veličina jame        Prva doza        Doza održavanja*

 0 –6 m3                  120 g                30 g/mjesec

 6 – 12 m3                240 g                60 g/mjesec

Dodavati regularno, jedan put mjesečno.

Jedna vrećica = 30 g,      Vrećice ne otvarati – vodotopive su!